Realizati-va obiectivele!

Unul dintre marii vorbitori contemporani in domeniul motivational, Brian Tracy, propunea nu demult o metoda extraordinara prin care oricine putea sa-si activeze gandirea supraconstienta si sa o foloseasca pentru indeplinirea oricarui scop pe care si-l propunea. Consider ca va va fi de mare ajutor tuturor si tocmai de aceea mi-am propus sa v-o prezint.

Planul arata in felul urmator:


1.Decideti exact ce doriti. Aceasta este de obicei cea mai mare problema cu care se confrunta oamenii. Nu stiu sa-si defineasca exact ceea ce vor si apoi sunt surprinsi ca nu reusesc sa capete acel lucru.
2.Scrieti-va scopul clar, in detaliu. Un scop care nu este scris este doar o dorinta. In momentul in care scrieti pe foaie, ii semnalati gandirii supraconstiente ca intr-adevar este un obiectiv important pe care vreti sa-l indepliniti.
3.Folositi cei trei "p" in scrierea obiectivului: personal, la timpul prezent, intr-un mod pozitiv. Este bine sa-l scrieti pe un cartonas mic pe care sa-l puteti lua cu dumneavoastra pentru a-l reciti de cate ori aveti ocazia.
4.Faceti o lista cu tot ce va vine in minte si care v-ar putea indrepta spre obiectiv. Scrierea unei astfel de liste va intensifica dorinta si va intareste credinta ca obiectivul este realizabil.
5.Organizati lista in functie de prioritati. Care sunt cele mai importante si cele mai putin importante elemente?
6. Incercati sa actionati macar asupra uneia dintre componentele acestei liste zilnic. Faceti zilnic cate ceva care sa va apropie de obiectivul fixat pentru a ramane concentrat.
7.Vizualizati-va obiectivul in mod repetat. Vedeti-l ca si cum deja exista. Cu cat imaginea este mai clara si mai vie cu atat va veni mai repede in viata ta.
8.Simtiti sentimentul de bucurie pe care l-ati avea daca obiectivul ar fi indeplinit in acest moment. Creati emotia bucuriei, satisfactiei si placerii pe care ati avea-o in momentul implinirii obiectivului.
9.Fiti increzator ca gandirea subconstienta va va ajuta sa va indepliniti obiectivul. Acceptati ca va indreptati catre obiectiv iar acesta catre voi.
10.Lasati-va obiectivul in seama gandirii supraconstiente. Facand asta, veti stii intotdeauna care este momentul potrivit sa actionati si care sunt actiunile potrivite pe care sa le intreprindeti.

In speranta ca acest plan vi se va parea la fel de interesant si folositor pe cat mi se pare si mie, va astept cu pareri si sugestii.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Contact

"Factorul Einstein" - Win Wenger & Richard Poe

Strategia creativa numarul 1 - Sa stii cum sa vezi lucrurile