marți, 5 mai 2009

Tehnici de generare a fluxurilor de imagini partea I

Asa cum v-am promis intr-un articol anterior, va voi prezenta in articolele ce urmeaza cateva tehnici prin care puteti crea fluxurile de imagini:

Tehnica "descrierii unei scene frumoase cu voce tare"

"Frumusetea este limbajul natural al emisferei cerebrale drepte. Nimic nu va stimula gandirea vizuala mai direct si mai puternic, decat intelegerea frumusetii si a minunii.
Incepeti-va sesiunea reamintindu-va cel mai frumos peisaj natural pe care l-ati vazut vreodata. Poate sa fie o padure, un izvor susurand, o gradina sau un apus de soare la mare. Dar trebuie sa fie un loc real, nu un peisaj imaginar. Apoi va puteti focaliza atentia pe readucerea aminte, si nu pe fabricarea amintirilor, si este foarte posibil sa scoateti la suprafata amintiri pe care le-ati uitat probabil de ani de zile.
Cu cat mergeti mai adanc in descrierea voastra, mintea va incepe sa se miste liber, si sa genereze imagini care nu au legatura cu peisajul. Lasati-va in voia valului - agatati-va de aceste noi imagini si descrieti-le pe acestea."

Tehnica "imaginii consecutive"

"Fixati cu atentie o sursa de lumina destul de puternica, cum ar fi un bec de 40-60 de wati - dar in nici un caz soarele! - timp de o jumatate de minut. Apoi inchideti ochii si descrieti imaginea care va vine in minte dupa ce v-ati uitat in lumina. Curand, aceasta imagine va incepe sa-si schimbe culorile, forma si pozitia. Noi imagini vor aparea. Descrieti in continuu tot ce vedeti, si curand veti pluti intr-un flux de imagini bine dezvoltat. Modelele vizuale puternice, precum dungile, bulinele si mozaicurile, daca sunt privite indelung, vor crea la randul lor efecte vizuale similare.
O varianta a acestei metode este si tehnica fosfinei. Frecati-va incet la ochi asa cum face un copil somnoros si descrieti culorilesi luminile care rezulta in urma presiunii degetelor voastre."

Cam atat pentru astazi. Maine voi reveni cu noi tehnici. Spor la imagini!:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

CRACKING CREATIVITY - Michael Michalko

Recomandari

  • De la idee la bani - Napoleon Hill
  • Factorul Einstein - Will Wenger & Richard Poe
  • Cum sa gandesti ca Einstein - Scott Thorpe
  • Secretele creativitatii - Michael Michalko
  • Gandirea laterala - Edward de Bono
  • Marketing lateral - Philip Kotler & Fernando Trias de Bes
  • Realizarea telurilor - Brian Tracy

Follow us!