Au inceput review-urile!!!

Bon jour mes amis! Asa cum va promisesem, vom incepe, in aceasta saptamana, seria review-urilor unor carti ce va sunt recomandate cu mare drag de catre noi pentru studiu.
Asadar voi incepe seria cu o car
te al carei titlu face toti banii si al carei continut face chiar mai mult:

"DE LA IDEE LA BANI", autor Napoleon Hill.





In preambulul acestui review voi prezenta in cateva cuvinte cine a fost Napoleon Hill, intrucat nu putem trece asa repede peste una din figurile importante ale secolelor trecute.
Foarte pe scurt, Napoleon Hill este unul din cei mai distinsi autori ai lumii, de-a lungul vietii trecand de la jurnalistica la Drept, lucrand apoi pentru marele industrias Andrew Carnegie si devenind foarte rapid un excelent confident si consilier pentru cateva din marile personalitati ale lumii, printre acestia numarandu-se Franklin D. Roosevelt, Mahatma Ghandi, Thomas Edison si Henry Ford. Cred ca v-am convins de importanta acestui om asa ca vom trece la carte.
Cartea este destinata acelora dintre voi care stiu ca ce avem acum e putin, ca toate bogatiile din lume exista pentru ca noi sa le luam si ca tot ce ne-am dorit vreodata putem avea daca vrem cu adevarat si daca suntem dispusi sa mergem pana la capat. Veti afla care este motivul care ii anima pe unii sa faca mereu progrese, toata viata lor, implinindu-se, castigand bani, imbogatindu-se si devenind fericiti, in vreme ce altii nu sunt in stare nici macar sa porneasca la drum, ce il plaseaza pe unul intr-o pozitie superioara, din care poate gasi mereu calea de a iesi din orice dilema si orice dificultate, putand sa-si implineasca cele mai scumpe vise, in timp ce altul lupta, esueaza si ramane descumpanit, pe un drum fara iesire. Asemeni cunoscutei carti a lui Steven Covey, "Eficienta in 7 trepte", mi-as permite sa fac o paralela si sa numesc aceasta carte "Eficienta in 13 trepte", autorul prezentand 13 pasi cruciali de urmat de catre toti cei care vor sa-si indeplineasca scopul in viata.
"De la idee la bani" este structurata in 15 capitole iar pentru fiecare caitol va vom prezenta ideile de retinut ale acestuia.

Capitolul 1 - Gandurile sunt lucruri

In acest capitol veti regasi cateva povestioare foarte interesante si inspiratoare, insa morala poate fi restransa in cateva fraze:
"Cineva poate sa fie imbracat saracacios si sa nu aiba nici un ban si totusi, dorinta lui arzatoare ii poate oferi ocazia vietii sale.
Cu cat mai mult veti lucra in directia corecta, cu atat mai mult va veti apropia de succes. Prea multi renunta la succes cand acesta este la un pas. Il lasa la indemana altora.
Scopul este piatra de hotar a oricarei impliniri, importanta sau nu. Un om puternic poate fi infrant de un copil care are un scop bine definit. modificati-va deprinderile de judecata in ceea ce priveste semnificatia misiunii dumneavoastra si puteti implini adesea ceea ce pare chiar imposibil.
Mintea omeneasca poate implini orice tel pe care il poate concepe si in care crede."

Capitolul 2 - Pasul 1 catre imbogatire - Dorinta

Dorinta este primul si unul dintre cei mai importanti pasi in indeplinirea obiectivelor. "Atunci cand dorinta focalizeaza forte importante in scopul de a obtine victoria, nu va retrageti; victoria este sigura." Veti gasi aici sase pasi precisi, pasi ce "transforma dorinta in aur" si care i-au adus celebrului Andrew Carnegie 100 de milioane de dolari. "Dorinta cladeste o noua victorie pornind de la infrangerea temporara. Dorinta a inaltat, prectic din cenusa, cel mai mare lant de magazine din lume.
Mintea nu cunoaste alte frontiere decat cele pe care le stabilim noi insine."

Capitolul 3 - Pasul 2 catre imbogatire - Credinta

Credinta este o componenta indispensabila succesului. Instructiunile pe care le dati subconstientului va insufla si va intaresc credinta. In acest capitol sunt prezentati cinci pasi catre increderea in sine, toti aflandu-se foarte usor la indemana voastra. Veti intelege cum puteti provoca dezastrul doar gandindu-va la el, sau victoria si fericirea drept rezultat al acelorasi circumstante. De asemenea veti intelege ca este esential sa daruiti inainte sa primiti.
"Si saracia si bogatia sunt zamisliri ale credintei."

Capitolul 4 - Pasul 3 catre imbogatire - Autosugestia

"
Posedati un al Saselea Simt - dar nu aveti nevoie decat de cele cinci simturi obisnuite pentru a controla gandurile ce patrund in subconstient. Odata realizat acest lucru, impulsul subconstientului catre prosperitate nu va lasa loc saraciei.
Atunci cand subconstientul va furnizeaza un plan, incepeti imediat sa-l aplicati. Inspiratia este pretioasa si trebuie folosita imediat. Niciodata nu va exista momentul potrivit."
Veti mai afla aici trei proceduri simple care va vor ajuta sa deveniti stapanul autosugestiei.
"Orice obstacol poarta samanta unui beneficiu mai important decat necazul aparent."

Capitolul 5 - Pasul 4 catre imbogatire - Cunostintele specializate

"Stiinta este doar putere potentiala. Va puteti organiza cunostintele pentru a va oferi planuri de actiune bine structurate si directionate catre un scop precis. Deschideti-va portile spiritului educatiei care provine din experienta si stabiliti contacte cu cei din jur." Este usor sa acumulati cunostinte si pentru asta va sunt oferite cinci surse majore de cunostinte.
"Cunostintele paveaza calea catre bogatii - atunci cand stiti ce cale sa urmati."

Capitolul 6 - Pasul 5 catre imbogatire - Imaginatia

"Puteti folosi imaginatia sintetica si cea creativa si, daca exersati, le transformati intr-o forta irezistibila. Imaginatia este ingredientul a carui lipsa provoaca esecul si catalizatorul marilor succese. Multe averi asteapta sa creasca dintr-o simpla idee. Observati cum puteti castiga mii sau milioane, chiar fara un plan original - propunand o noua combinatie.
Chiar si cea mai rafinata unealta are nevoie de cineva care sa stie cum sa o foloseasca."

Capitolul 7 - Pasul 6 catre imbogatire - Planificarea organizata

"Va puteti alege oamenii care sa va inspire, sa imparta puterea mintii lor cu dumneavoastra, sa reflecte si sa va amplifice propria credinta. Exploatati cele unsprezece secrete ale unui conducator de succes si cele zece motive pentru care esueaza posibilii directori; folositi cele sase domenii noi pentru care se necesita conducatori si cele cinci modalitati de a obtine o slujba buna in orice domeniu pe care il doriti.
Succesul nu trebuie explicat. Esecul nu are alibiuri."

Capitolul 8 - Pasul 7 catre imbogatire - Hotararea


"Indecizia este o cauza principala a esecului. Fiecare are o parere, dar, in cele din urma, parerea dumneavoastra va pune in miscare lumea. Analizati evenimentele care au zamislit decizii importante si va veti formula un ghid al actiunii hotarate si eficiente in orice domeniu al existentei, pentru tot restul vietii dumneavoastra.
Orice om puternic este guvernat de propria-i putere."

Capitolul 9 - Pasul 8 catre imbogatire - Perseverenta

"Perseverenta schimba caracterul omului in acelasi fel in care carbonul schimba fierul sfaramicios in otel de neinvins. Perseverenta va poate ajuta sa treziti in dumneavoastra un coeficient magic de constiinta a banului, iar subconstientul dumneavoastra va actiona mereu in directia obtinerii banilor de care aveti nevoie." Va mai este prezentat aici un inventar al perseverentei din opt puncte care sa va arate cum sa puneti bazele perseverentei in sufletul vostru.
"Fiti atenti la drumurile dure; pe acolo isi croiesc cale cei duri."

Capitolul 10 - Pasul 9 catre imbogatire - Puterea mintilor superioare

"Mintea Superioara este calea principala de a utiliza cunostinte organizate si bine directionate ca o cale catre puterea ce va supravietui cat timp veti trai. Mintea omului este o forma de energie. Cand doua sau mai multe minti coopereaza armonios, ele formeaza o mare "banca" de energie, la care se adauga o a treia forma invizibila care poate fi comparata cu o Minte superioara.
Fericirea decurge doar din folosirea lucrurilor cu care esti inzestrat."

Capitolul 11 - Pasul 10 catre imbogatire -Misterul transferului energiei sexuale

"Energia sexuala poate fi un izvor al unei genialitati la fel de faimoase ca si cea a lui Thomas Edison sau Andrew Jackson. Energia sexuala sta la baza entuziasmului, a imaginatiei creatoare, a dorintei intense, a perseverentei si a tuturor celorlalte calitati care va ofera bogatie si fericire.Aflati planul exaltat al gandirii care va va vinde "ponturi" nepretuite. Va veti conecta la ideile subconstientului altor persoane.
marele secret al oricarui mare inventator este pus la treaba pentru dumneavoastra in doua etape simple dar uluitoare. Veti vedea ca nici insasi "ratiunea" nu va poate ajuta asa de mult ca energia sexuala - folosita insa intr-o directie pe care multi o descopera prea tarziu.
Izvorul bogatiei infinite este puterea vitala."

Capitolul 12 - Pasul 11 catre imbogatire - Subconstientul

"Subconstientul dumneavoastra se poate hrani cu ganduri aleatorii - cu ganduri de infrangere sau cu ganduri de succes. Alegerea este a dumneavoastra; rezultatul va poate aduce succesul sau esecul. Constientizati cele sapte emotii negative majore si asigurati-va ca nu isi vor gasi niciodata salas in mintea dumneavoastra. In acelasi timp, constientizati si valorificati la maxim toate emotiile pozitive atotputernice.Zi de zi claditi puterea de a va folosi subconstientul puternic. Astfel, in curand, va veti controla impulsurile initiale care stau la baza oricarui plan sau a oricarei activitati.
Omul este pe atat de important pe cat ii sunt gandurile de importante."

Capitolul 13 - Pasul 12 catre imbogatire - Creierul

"Trei principii simple va coordoneaza puterile gandului si implinirii. Noua dumneavoastra intelegere a acestor atotputernice forte intangibile poate exercita o influenta inaccesibila multor oameni. Descoperiri de amploare ale stiintei mentale devin acum uneltele practice ale perfectionarii de sine. Detineti acum cheia secretului mesei rotunde. Zece trilioane de servitori minusculi - fiecare celula ce va compune creierul - creeaza sabloanele gandului, imaginatiei si vointei. Mintea dumneavoastra poate acumula orice cantitate de cunostinte care va pot aduce bani.
Majoritatea oamenilor isi doresc bogatii, dar putini ofera planul definit si dorinta arzatoare care paveaza calea catre bogatie."

Capitolul 14 - Pasul 13 catre imbogatire - Al saselea simt

"Inspiratia si "fluxul" nu va mai ocolesc, ci va coplesesc cu dinamism prin Imaginatia dumneavoastra Creativa - al saselea simt pe care il aveti. Acum sunteti conectati la acel misterios "ceva" care le-a servit de sprijin oamenilor importanti ai tuturor timpurilor. Inca face miracole in arta, in stiinta si in afaceri de orice fel.
Daca scopul dumneavoastra principal este acumularea de bani sau de orice alte valori materiale, acest capitol are o influenta decisiva in a va coordona.
Scara succesului nu este niciodata aglomerata pe treapta cea mai de sus."

Capitolul 15 - Cele sase stafii ale fricii

"Fricile sunt frecvente si unele dintre ele sunt justificate. dar altele pot prinde radacini si creste fara ca macar sa o stiti - cu exceptia cazului in care va eliberati de nehotararea si de indoiala care seamana semintele fricii. Alibiurile pe care le folositi spun multe despre dumneavoastra. nu mai sunteti blocati de alibiuri dupa ce ati parcurs drumul DE LA IDEE LA BANI.
Acumulati bogatii sub foarma banilor si averi care nu pot fi evaluate in bani - desi banii va ajuta sa obtineti fericire, viata lunga, buna dispozitie si pace interioara.
Cea mai valoroasa comoara dintre toate - sanatatea - poate fi a dumneavoastra daca va controlati frica si va eliberati de toata boala pe care o poate provoca.
Un om neinfricat poate dobandi o avere fabuloasa."

Partea si mai buna a acestei carti este ca la sfarsitul capitolelor contine si un manual al cititorului care va va ghida pe parcursul citirii cartii si va pune la dispozitie cateva metode de evaluare persoanala.

In speranta ca v-am starnit curiozitatea, va astept parerile in legatura cu aceasta carte.
Spor la citit!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Contact

"Factorul Einstein" - Win Wenger & Richard Poe

Strategia creativa numarul 1 - Sa stii cum sa vezi lucrurile